Blije ervaringen vanuit de praktijk

De specialiteiten van Praktijk Puur Petra liggen op het gebied van (na)zorg bij mensen die een alternatief zoeken voor het behandelen van hun klachten. Dit doe ik door alle vakkennis te combineren en ervaringen te delen. Een mooie ervaring wil ik graag met u delen. Afgelopen periode kwam een dame in de praktijk die vertelde over haar COPD klachten. Dagelijks is ze afhankelijk van haar zuurstofflessen om het niet benauwd te krijgen. Daarnaast ervaarde ze veel spierspanning, waarvoor ze graag gemasseerd wilde worden.

De combinatie van longproblemen en spierklachten lijken ver uit elkaar te liggen. En toch heeft het met elkaar te maken. Zuurstof staat 2 keer in de top 3 van belangrijkste levenskenmerken. We kunnen nog geen 5 minuten zonder zuurstof. Het is nodig voor het goed functioneren van ons energiesysteem dat plaats vindt in onze spieren. Zuurstof krijgen we op twee manieren binnen. Ten eerste via het ademen in onze longen en ten tweede, wat veelal onbekend is doormiddel van (vitaal) water drinken. Wanneer er te weinig zuurstof in onze spiercellen komt, heeft dit een direct gevolg voor de functionaliteit van onze spieren en ons lichaam. Er treedt verzuring op. Sporters zeggen wel eens het “lood in de poten” te ervaren of verzuring in de benen. We ervaren spierstijfheid, spierpijn en belemmerende bewegingen. Maar naast deze spierklachten gaan we ook vermoeidheid ervaren en kunnen  er ook andere klachten bijkomen.

Toen ik de dame gemasseerd had, adviseerde ik haar om door een vitaliser te ademen. De lucht die door een vitaliser komt bevat meer zuurstof en heeft een hoge energetische waarde. De longen kunnen de gevitaliseerde zuurstof beter opnemen, doordat de longblaasjes beter geactiveerd worden. Twee weken later belde ik de dame op, om te vragen hoe het met haar ging. Ze vertelde enthousiast dat ze sinds de massage en het ademen door de vitaliser geen zuurstofflessen meer nodig had. Ook ervaarde ze meer energie te hebben en minder vermoeid te zijn.

Dit zijn ervaringen waar ik blij van word in de praktijk. Kennis en ervaringen delen, ten gunste voor iedereen die een alternatief zoekt voor het behandelen van zijn klachten. Met al onze ervaringen hebben we géén garantie voor genezing, we hebben alleen ervaringsverhalen van verbeterde levenskwaliteit.

Heb je na het lezen van deze column ook vragen over een klacht en wil je er met een alternatieve blik vanuit massage – voeding – vitaal water naar kijken?

Boek dan nu een maatwerkmassage bij mij! 

Over Puur Petra

Puur Petra biedt maatwerkmassages die klacht oplossend en ontspannend zijn. Petra Vennik: “Ik geloof niet dat er een standaardmassage of een soort behandeling is die uw klachten in één massage kan oplossen. Dit betekent dat iedere massage anders ervaren mag en kan worden.” Op het moment van massage wordt bepaald welke behandeltechnieken gebruikt gaan worden.

 

Foto’s website: gemaakt door Karin Keesmaat Kijk-kunst fotografie

Contact

© 2023 Praktijk Puur Petra | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Ontwerp Thumbs Up | Realisatie Sieronline