Duurzaam Ontspannen

Duurzaam een prachtig begrip van deze tijd. Maar wat betekent dat nu eigenlijk, wanneer je je gezondheid onder de loep neemt? Jouw inzetbaarheid wil de maatschappij graag zien. Verwachtingen om een goede werknemer te zijn voor je baas, meedoen als ouder op de school bij je kind, het huishouden vlekkeloos naast je baan te laten verlopen, vrijwilliger zijn op een sportvereniging, je oude ouders verzorgen en ga zo maar door. Jouw inzetbaarheid wordt vaak als vanzelf sprekend gezien. Toch is in deze tijd waarin alles in een razend tempo ontwikkelt de gevraagde inzetbaarheid weleens te veel. Stress en mentale stress neemt steeds meer toe, om aan verwachtingen van anderen te kunnen voldoen. Het lichaam reageert onherroepelijk op stress.  Er zijn vele mentale en fysieke factoren die uiteindelijk kunnen zorgen voor spierspanningen, krampen, pijnlijke gewrichten, hoofdpijn, vervelend gedrag, vermoeidheid en onrust in het lichaam. Het wordt tijd om dat bij jezelf onder ogen te zien.

Duurzaam ontspannen doe je door serieus naar je lichaam te luisteren en te onderzoeken waar je klachten vandaan komen. Ik, Petra Vennik, van Praktijk Puur Petra in Eerbeek kan je daarbij helpen. Tijdens een behandeling wordt gekeken naar de reden van het lichaam om een klacht te geven. Waarom doet je lichaam dat? Ik kijk en luister met een holistische blik naar de fysieke factoren als beweging en houding en daarnaast zou ik kunnen vragen wat u elke dag eet. Voeding en (werk)houding maar ook uw mentale gesteldheid worden meegenomen in een maatwerkbehandeling. Een maatwerkbehandeling kan bestaan uit een massage en een orthomoleculairvoedings-, vitaal waterdrinkadvies. Het is maar wat u wenst om aan uw klachten te werken. Er zijn verschillende massagebehandeltechnieken: gewrichtsontspanning, manuele lymfedrainage, dry-needling, sportmassage, massage bij kanker, zwangerschapsmassage, deep musculaire technieken en stoelmassage. Tijdens een korte intake wordt besproken welke technieken ik ga toepassen. Dit kan iedere keer weer anders zijn. Het lichaam verandert namelijk en het is prettig en het meest effectief dat de behandeling bij het moment past.

Een extra item dat maatwerkbehandelingen versterken in Praktijk Puur Petra zijn de vitaal water systemen van Aqua-Aurora uit Apeldoorn. Het was in 2002 dat ik geïnspireerd werd door het verhaal over de invloeden van en het werken met energie en water. Van kinds af aan heb ik het gevoel gehad dat werken met energie en aandacht veel positiviteit teweeg kan brengen bij mensen. Dit is een deel van mijn persoonlijkheid en ik vind het terug in de energie van water.

Water in het lichaam heeft een aantal functies. Zo is water een bouwstof, een oplosmiddel, een transportmiddel en speelt het een belangrijke rol als temperatuurregelaar. In iedere lichaams-, spiercel en biochemisch proces in ons lichaam is water dus essentieel. Wanneer het lichaam water tekorten heeft zult u onherroepelijk klachten krijgen. Dit is vaak een reden voor mij om tijdens een massagebehandeling te vragen wat je elke dag eet! Je kunt je daarom wel voorstellen hoe belangrijk het is om (goed) water te drinken.  Kortom een maatwerkmassage of maatwerkbehandeling bevat vele elementen, vanuit een gedegen opleidingsniveau, maar zeker ook een persoonlijke touch, die ik gebruik om jou een stap opweg te helpen naar een duurzame ontspanning in je lichaam.

Duurzame ontspanning helpt je om alles wat je doet, effectief, energiek en met plezier te doen.

Heb je na het lezen van deze column ook zin in een uur ontspanning gekregen?

Boek dan nu een maatwerkmassage bij mij! 

Over Puur Petra

Puur Petra biedt maatwerkmassages die klacht oplossend en ontspannend zijn. Petra Vennik: “Ik geloof niet dat er een standaardmassage of een soort behandeling is die uw klachten in één massage kan oplossen. Dit betekent dat iedere massage anders ervaren mag en kan worden.” Op het moment van massage wordt bepaald welke behandeltechnieken gebruikt gaan worden.

 

Foto’s website: gemaakt door Karin Keesmaat Kijk-kunst fotografie

Contact

© 2023 Praktijk Puur Petra | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Ontwerp Thumbs Up | Realisatie Sieronline